Ingadozik az alapjárat. Baj?

2013.01.15. 10:35

Üdv motordoktor!

Van egy 1993-as Kawasaki Klx 650-em az a problémája hogy ingadozik az alapjárat és gáz elengedésekor nem esik vissza a fordulat hanem 2500 és 3500 között marad a fordulat. Van hogy visszaesik alapjáratra de egyre többször marad magasabb fordulaton.
Mi lehet a baja?

Géza

Kedves Géza!


Ha bezárt gázkar állásnál a motor még pörög, akkor valahol levegőt kap és benzint szív. Benzint az alapjárati rendszeren tud, azonban levegőt vagy a fojtószelep/tolattyú mellett, vagy pedig fals részről, például a tömítetlen gumi csonknál, vagy a kopott tolattyú mellett. Ellenőrizni kell azt is, hogy a tolattyú vissza megy-e teljesen nem akad-e fel, esetleg a gázbowden nem szorul-e. Ezzel kell kezdeni, majd utána szívócsonk tömítettségét kell ellenőrizni, végül a tolattyú és karbi ház kopottságát.
Üdv.
Motordoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.