Zuhan a fordulat, egyre csak zuhan

2013.02.05. 10:27

Sziasztok,

az a helyzet, hogy ETZ 150-esemen, hogy ha terhelésből kiveszem ( üresbe rakom, vagy behúzom a kuplungot), egyszerűen zuhan le a fordulat, semmi vissza pöfögés, mintha fulladna, aztán valahogy vagy megáll az alapjárati érték alatt ,tehát 1000-es fordulat vagy néha az alá is lemegy a mutató, de akkor ott leáll, vagy „visszatornázza” szépen lassan magát a megadott alapjárat értékre, ami 1300-1400. Új rajta a karburátor, az akksi fel lett töltve és csak MELEG motornál csinálja, hidegnél nem, de ha már megyek két utcányit, akkor már megint kezdi, a régi kikopott karburátornál is ugyanezt csinálta.

Várom válaszotokat, köszi!

Norbi

Kedves Norbi!

Szinte biztos, hogy az alapjárati keveréked túl dús. Amikor becsukod a gázt, akkor a motor túl sok üzemanyagot húz be az alapjárati rendszeren keresztül, amihez nincs elég levegő és ettől szinte befullad. Jellemzően csak melegen csinálja, hiszen itt már nem kell több üzemanyag, jobb a porlasztás, párolgás, ez is arra utal, hogy sokat kap.

Alapjáraton az alapjárati levegő csavarral kicsit be kell szegényíteni (kb. fél fordulatnyit) és megnézni a változást. Meglehet, hogy hidegben egyáltalán nem csinálja, de nyáron, melegben ismét fogja.

Üdv.

Motordoktor