Mivel fessem a kipufogót?

2013.02.13. 10:42

Kedves Motordoktor!

Az kérdésem lenne, hogyan tudnám a motorom (Honda CBF500) kipufogóleömlőit lefesteni? Megpróbáltam kétszer, szépen lecsiszoltam zsírtalanítottam, miegymás, de egyszerűen amint lehűl a motor már elkezdte levedleni magáról.

Örülnék hogyha felvilágosítana, hogy miként kell egy ilyen műveletet elvégezni vagy egyáltalán lehet-e sikert elérni otthoni körülmények közt, illetve ha esetleg terméket is tudna mondani azt nagyon megköszönném! Mikéntre még visszatérve az se tiszta hogy egyáltalán mennyit kell várni (mert sok terméken olvastam h elég üzemmelegre melegíteni és ráég a festék, így is tettem de már jött is le... sajnos), a szervizben is megérdeklődtem ott se tudtak konkrétat mondani, csak hogy valami hőálló legyen, illetve, hogy a gyári festést is ledobja magáról (ezért akarom lefesteni).

A választ előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Ádám

Kedves Ádám!

Én is próbálkoztam kipufogó könyökcső festéssel, de sikertelenül. Ha a festék még bírja is a meleget, a felcsapódó vizet és a hirtelen hőmérséklet változást biztos nem, és egy idő után minden lejön. Lejön róla a 800 fokos hőállóságú kandalló festék is.

Én azt javasolom, hogy vannak fémcsiszolók és horganyozók, érdemes elvinni és feketére horganyoztatni, az jól bírja a meleget és véd a korrózió ellen is. Nekem csak ez vált be.

Üdv.

Motordoktor