A Suzuki kisbandita folyatja az olajat

2013.06.01. 10:46

Üdv Doki!

Van egy 1992-es 400-as Banditom, aminek a problémája az, hogy a 2-es henger kipufogócsonkján folyik a motorolaj. Elég szép mennyiség, de nem tudom mitől lehet ott olaj. Ha kiégetem a gyertyákat indul pörög, reagál ahogy kell, de ki idő után leáll. Miután kicsit járatom a füst színe elkékül. Mi lehet ami miatt kijön az olaj a csonkból, illetve hengerből?


Válaszát előre is köszönöm!


Norbi

Kedves Norbi!

Ez nem annyira érdekes hely, teljesen normális, hogy az égéstérbe jutó, elégni nem tudó olaj a kipufogóba jut. Ha itt van egy kis tömítetlenség, akkor pedig kifolyik.

Az égéstérbe jutó olaj jöhet a gyűrűkön keresztül is, egy rossz olajlehúzó vagy kopott kompresszió gyűrű miatt, illetve a kipufogószelep tömítetlensége miatt is. Kopott szelepszár, szelepvezető, rossz, megkeményedett szelepszár szimmering is okozhatja.

Természetesen lehet egyéb ok is, akár egy hajszálrepedés, de ezt inkább most zárjuk ki.

Üdv.

Motordoktor

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.