Titokzatosan cseppenti az olajat a Yamaha

2015.07.06. 16:40

Helló!

Most vásároltam egy 1997-es 125 köbcentis Viragót, 25 000 kilométerrel az órájában - amennyire meg tudtam állapítani, ez valós adt. Minden rendben vele, de mikor megállok, nemsokára cseppent pár csepp olajat a földre, majd leáll. Tegnap este éjfélkor kitettem egy újságpapírt alá, s ma reggel 10:30-kor nem volt rajta semmi, tehát közvetlenül menet után történik a baj. Mi lehet ennek az oka?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv:

Sámuel

Kedves Sámuel!

Az oka természetesen valami tömítetlenség, esetleg a magasabb kartergáz miatt olajkihordás. Lényeges lenne látni, hogy honnan jön az olaj, valószínűsíthető, hogy olyan helyről, ahol üzem közben van csak jelen a kenőanyag, esetleg üzem közben nő annyira a belső nyomás, hogy kitol egy kis olajat. Ha álló helyben nem cseppent, akkor vagy az olajszint felett van a tömítetlenség, vagy csak nyomáson jön ki. Az ilyen kis olajfolyásoknál én azt szoktam javasolni, hogy egyelőre használjuk így a motor, később esetleg már egyértelműbb lesz az olajfolyás helye, és akkor a javítás is könnyebb, mint sötétben tapogatózva, és esetleg ott tömítgetve, ahol nem is volt rá szükség.

Üdv.

Motordoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.