Folyamatosan leáll a Honda CBR600F

2017.05.29. 12:59

Üdv Doki!

CBR600 F3, 1997-es nagymotorom olyat játszik velem, hogy beindítás után néha 3 henger megy, majd leáll, utána már nem indul, illetve 6. fokozatban 9000-nél leállt, majd 5 perc után ismét elindult, aztán 10 km után megint leállt. Szerencsére haza tudtam vele menni. Mi okozhatja ezeket?

Üdv:

Pisti

Kedves Pisti!

Nem tudom ezt így megállapítani, először azt kellene tisztázni, hogy benzin vagy gyújtás probléma-e ez. A leállás lehet benzinellátási gond, ami aztán pár perc elteltével megszűnik, mert például ismét feltöltődik minden úszóház, stb. De lehet elektromos gond is, egy túlmelegedő, vagy gyenge szikrát adó trafó.

Én először is néznék négy gyertyaképet, mert azok színe, vagy színének az eltérése sokat mond az adott henger működéséről a többihez hasonlítva. Aztán pedig egy alapos karburátor tisztítás is segíthet, amire külön figyelnék, az a membránok és a tolattyúk állapota (repedés, szorulás), valamint a tűszelepek zárása, megfelelő tömítése, és a benzin befolyás zavartalansága. Itt gondolnék a benzincsap áteresztő képességére. Esélyesebbnek tartom a benzinellátási problémát, akármire is vezethető vissza, mint az elektromos problémát, azonban ha minden jónak bizonyul, akkor még a mechanikus hibát (pl. szelephézag nem megfelelő mérete) sem szabad kizárnunk.

De kezdjük a karbikkal!

Üdv.

Motordoktor