2018.02.27. 12:02

Kedves Motordoktor!

Vásároltam egy 2013-as Motowell Crogen RS 50ccm-es kétütemű robogót. Szeretném lecserélni a hajtóműolajat a motorban. A kezelési könyvében 10W-40-es JASO T 903:2006 MA2 olajat ajánlanak hozzá. Valóban ez való hozzá, nem pedig a szokásos 80W90, mint a legtöbb robogóhoz? Nem kaptam egyértelmű választ még a motoros boltokban sem.

Előre is köszönöm a segítséget.

Péter

Hajtóműolaj-csere a Berzerkeren, abba az előírt 80W90-et tettük
Hajtóműolaj-csere a Berzerkeren, abba az előírt 80W90-et tettük

Kedves Péter!

A japánok is gyakran használnak a pontosan illesztett hajtóművekhez, sebességváltóhoz motorolajat, nem különlegesség ez. Nyilvánvalóan úgy van az egész kialakítva, olyan az anyagminőség és a terhelés, hogy ezt megtehetik. Ha szerkezetileg a 10W40-es viszkozitásosztályra optimalizálták, akkor ezt kell bele használni. Minden Jaso MA2 olaj jó lesz bele, aminek a viszkozitása SAE10W40, és nem is javaslom más viszkozitású olaj használatát.

Üdv.

Motordoktor 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.