2018.03.26. 15:56

Tisztelt Motordoktor!

Szeretném a szezon előtt lecserélni a Yamaha Aerox robogóm gumiabroncsait. Főleg városi ingázásra és mellette kisebb kirándulásokra használom. A robogó enyhén tuningolt.

Eddig a

-Pirelli Angel Scooter,

-Michelin Power Pure SC,

-Michelin City Grip és

-Metzeler ME 7 Teen

abroncsokról olvastam ígéretes véleményeket. Azonban az összehasonlításban elbizonytalanodtam. Tudna segíteni?

Kevésbé ismert gyártók termékeit elvetettem, nem tudom mennyire helyesen. Nem vagyok sznob, csak nincs pénzem kísérletezni. :-)

Köszönettel:

Zsolt

Kedves Zsolt!

A kérdést kicsavartam a Motordoktor kezéből, mert ezek közül a Pirellit leszámítva mindegyikkel van tapasztalatom. Ezek az átlagosnál jobb abroncsok, alapvetően egyikkel sem fogsz mellényúlni, ráadásul mind a három illik az Aerox sportos karakteréhez.

Power Pure SC
Power Pure SC

A háromból viszont a Power Pure SC szerintem kiemelkedik. Szárazon és vízen is boszorkányosan tapad, a két komponensű futófelület miatt pedig meglepően hosszú életű. Nekem rendkívül bejött.

A ME7-től sem zárkóznék el, nagyon jó sportos abroncs - amúgy a Metzeler és a Pirelli egy kézben van, a fejlesztőik között is látványos az átfedés (vagy teljesen megegyezik, ezt nem tudom pontosan). A Michelin City Grip amolyan ideális kompromisszum, 50-től 500 köbcentiig nagyjából minden méretben és terhelhetőségben kapható, sok esetben gyárilag is ezt szerelik.

Felül a semi slick Mitas MT35, alul a használt Metzeler ME7
Felül a semi slick Mitas MT35, alul a használt Metzeler ME7

Egyébként a perifériás márkákkal én is óvatos szoktam lenni, ha csak egy kicsit is bizonytalan vagy, érdemes a nagy márkák közül választani.

Üdv:

Zomborácz Iván