Olcsó kínai kipufogódobok

2018.07.27. 11:28

Kedves Totalbike!

Az utóbbi időben megszaporodtak az interneten kapható olcsó kínai kipufogódobok, melyek árban valóban kecsegtetőek, kívülről jól néznek ki.

A kérdés, hogy ezek minősége - természetesen nem veszik fel a versenyt egy-egy márkás dobbal - van-e olyan, hogy nem esik szét egy éven belül, nem ég át a fala, és ami a legfontosabb, nem tesz-e kárt a motorban.

Én egy használt 400-as Burgmanra szeretnék egy hangosabb dobot, pusztán a városi túlélés növelésének érdekében, de egy durván 500 ezer értékű motorra nem szívesen költenék csak emiatt közel 100 ezer forintot.

Válaszod előre is köszönöm.

Üdv:

László

Kedves László!

Valóban elárasztották a hirdetési oldalakat a kamu Akrapovic dobok, amelyeket szerintem tilos megvenni. Ennek három oka van:

- olyan, hogy univerzális kipufogó, nem létezik.

- nincs semmilyen tanúsítványa.

- a leghitványabb kínai gagyiról beszélünk.

kamu kipu2

Abban sem vagyok biztos, hogy egy robogóra feltétlenül kell hangos dob, ahogyan abban sem, hogy jót tesz neki - az ilyen random hamisítványoknál már az nagy szó, ha nem ártanak. Ha mégis ragaszkodsz a komolyabb hanghoz, akkor érdemes minőségi, de használt kipufogót venned, ha itthon nem találsz, akkor külföldről.

Ezeket elég jó áron meg lehet lőni, 20 és 40 ezer forint között tisztességes minőségű darabokat kínálnak.

Üdv:

Zomborácz Iván

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.