Mit keresnek a buborékok a hűtőfolyadékomban?

2019.04.17. 14:48 Módosítva: 2019.04.17. 14:49

Kedves doktor!

Egy 2002-es karburátoros Suzuki SV650-es motorom van, a következő kérdésem/dilemmám van vele kapcsolatban. A múlt héten szedtem elő a gépet, olajcsere, hűtőfolyadékcsere és egy 30 km-es próbaút után, nyitott hűtőnél, fordulaton egy idő elteltével nagyobb, majd több kisebb buborék jelent meg, visszaállva alapjáratra ki is jött némi folyadék. Az olaj tiszta, nem habos, a hűtőfolyadék is tiszta, áttetsző, nem olajos, kipufogón sem jön ki vízgőz, teljesítményvesztést sem tapasztaltam. Ezektől eltekintve, biztosra vehetem a hengefejességet?

Köszönettel: Zoli

Kedves Zoli!

Biztosra veheted, hogy nem hengerfejes a mocid.  Valószínűleg maradt 1-2 buborék a hűtőrendszerben, ami csak később tudta kiverekedni magát, ez normális dolog.

Az, hogy alapjáratra visszaengedve megemelkedik egy hajszálnyit a szint a hűtőradiátorban szintén normális jelenség, azért van, mert a vízpumpa kevésbé szív olyankor.

sv6502

Ha hengerfejes - és emiatt eszi a vizet - akkor biztosan látszódik a füstjén, mintha pápát választanának. Illetve rendesen forrna is a víz.

Üdv:

Sipos Gergely