Süssünk kipufogót!

2003.05.13. 10:45

Rövid gyors kérdés: hogy kell robogó kipufogót kiégetni?

 
   
   

Rövid gyors kérdés: hogy kell robogó kipufogót kiégetni? Küldj légyszi rövid technológia leírást, ami alapján egy jó lakatos meg tudja csinálni.

A művelet roppant egyszerű. Először is le kell szerelni a komplett kipufogót. Azután a begyújtott hegesztőpisztollyal el kell kezdeni hevíteni a kipufogó belsejében lerakódott kokszot az egyik (tetszőleges) végénél, a nyíláson keresztül. Ezt a műveletet addig kell végezni, amíg teljesen felizzik a kipufogó belsejében lerakódott égéstermék, majd ezután el kell zárni a hegesztőpisztolyt és csak az oxigént kell beleengedni a kipufogóba, hogy az izzó anyag tovább égjen.

Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg teljesen kiég a rendszer belsejéből a lerakódott szennyeződés. Ha teljesen elkészültél a manőverrel, akkor valószínű, hogy következő lépés a kipufogó újrafestése lesz. Ezek után nem lesz más hátra, mint a visszaszerelés és a száguldozás.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.