Csöpögő SRX

2004.02.04. 17:22

97'-es Yamaha SRX 600-as motorom van, ami elég ritka, így szinte senki nem tud róla semmit (japán belpiac). Az egyik gondom, hogy a porlasztó alján lévő nyúlványon enyhén szivárog a benzin, (nem csöpög).

Gondolom, a porlasztótisztítás lenne a megoldás, plusz tömítésellenőrzés. Az érdekesebb az lenne, hogy összefüggésbe hozható-e ez azzal, hogy nem indul a motor rendesen, csak pörgeti, mintha-mintha felkapná alapjáratra, de még a legügyesebb szivatójátékkal sem, így a vadi új akksi már 15 perc próbálkozás után feladta (csak berreg az ülés alatt vmi). Asszem lemerült (bár lámpák égnek). Mi lehet a gond? Bebikázni be lehet. Nemrég szervizben hengerfúráson esett át, mert megragadtak a dugattyúk. Ennek lehet köze hozzá? Lehet, hogy azért nem kapja fel az alapjáratot ? Nem értek a motorokhoz, amatőr vagyok ebből a szempontból, a szervizesek is tanakodnak, mi lehet vele. Lehet, hogy valahogy nem kap elég benzint?

Kétségbe esve az túlzás, de nagyon várom megnyugtató válaszod.

Az SRX 600 az XT 600-ból már jól ismert blokkal szerelt motorkerékpár. Egyhengeres, léghűtéses, tehát maximum egy dugattyú ragadhatott meg benne. Mivel viszont volt rajta motorfelújítás, a kompresszió mértéke megfelelő kell, hogy legyen. A gond tehát valószínűleg a porlasztóval van, és emiatt nem indul rendesen a motor. A porlasztó alján tapasztalható szivárgás oka szerintem a magas úszószint. Az ülés alatti kattogás pedig az indító relé. Ez valóban arra utal, hogy lemerült az akkumulátor. Javasolnék egy nagyon alapos porlasztó tisztítást és beállítás!

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.