Intruder kipufogócsere

2004.02.27. 11:13

Egy 91'-es Suzuki Intruder 750-hez szeretnék egy másik kipufogót. Amit kereskedésnél láttam, és tetszik, az a gyakorlatilag üres kivezető cső. A kérdés az lenne, hogy kell-e valamilyen beállítást végett szervizbe vinni a cseréhez, vagy rá lehet tenni minden probléma nélkül. A jelenlegi kipufogó, házilag megfúrt, (1 éve használom, nincs baja ), de a henger és a kipufogó csatlakozójánál a króm láthatólag színeződik el, barnul.Normális ez?

Először is néhány szót az elszíneződésről! Ennek oka lehet a rosszul beállított gyújtás, de esetünkben nem valószínű, hogy ez a kiváltó ok, mivel az Intruderen nincs manuális állítási lehetőség. Sokkal valószínűbb, hogy túl sok üzemanyagot kap a motor, melynek egy része csak a kipufogás ütemben ég el és az ezáltal keletkező magas hő színezi el a leömlőt.

Túl sok üzemanyag oka lehet a túlfolyó porlasztó (tűszelepek), vagy a kellő fojtást nem biztosító kipufogó, melynek következtében nem lesz tökéletes a motor öblítése. (Kipufogás végén kinyit a szívószelep, még mielőtt bezáródna a kipufogószelep és a beáramló benzin/levegő keverék maga előtt tolja a már elégetett üzemanyagot.

Ha nem megfelelő a kipufogó fojtása, akkor a friss keverék egy része a kipufogóba kerül, és ott begyullad. Ez szintén elszíneződéshez vezet.) A cső, amit a kereskedésben láttál - hiába tűnik gyakorlatilag üresnek - képezhet kellő fojtást, amennyiben ehhez vagy hasonló modellhez lett kifejlesztve. Ettől függetlenül, csere esetén mindenképp hozzá kell állítani a porlasztót a kipufogóhoz, amennyiben azt szeretnéd, hogy tökéletesen működjön a motor!

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.