Téli álom után

2004.03.04. 09:50

Van egy 2001-es Yamaha XT 600 E motorkerékpárom, ami a téli pihenő után nem akar életre kelni. Az akksit sikerült már kétszer lemeríteni, így feladtam a további próbálkozásokat. Szerintem nem természetes, hogy ilyenkor nem indítható be. Szóval ez lenne a probléma.

Gyakran előfordul a hosszú állásidő alatt, hogy a porlasztó úszóházából elpárolog az üzemanyag. Mivel a motoron vákuumos benzincsap van, ezért kizárólag az indítózás ideje alatt tud feltöltődni az úszóház. Amennyiben eleve gyengébb az akkumulátor a kelleténél, ez a hosszabb idejű indítózás lemerítheti az akkumulátort.

Ilyen esetekben, mikor hosszú ideig állt a motor a következő a teendő. A benzincsapot PRI pozícióba kell állítani, ugyanis ilyenkor kiiktatódik a membrán és az úszóház feltöltődik üzemanyaggal. Ezután próbáld meg elindítani a motort az újra feltöltött akkumulátorral!

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.