Kattogó benzipumpa

2004.03.12. 13:41

A következő a problémám. Egy 88-as évj. FZR1000-esem van és mikor ráteszem a gyújtást a tankból furcsa kattogó hang jön. Akkor is hallom, ha lötyög benne a benzin, viszont tele tanknál is, mikor gyújtást kap. Olyan, mintha az üzemanyag-szivattyú zörögne, de nem tudom. Meg tudnád mondani, hogy mi ez, és mennyibe kerülhet a javítása? Továbbá kb. 120-nál elkezd rázni ez eleje, de nem oldalirányban, hanem fel-le pumpál. Ez mi lehet?

A kattogó hanggal kapcsolatban jó híreim vannak! Ezt a hangot a benzinpumpa adja és a jelenség teljesen normális. Állásidőben az úszóház szellőztető nyílásain keresztül elpárologhat némi üzemanyag, melyet a gyújtás ráadásakor a pumpa azonnal pótol. Amennyiben rövidebb állás után is jelentős ideig dolgozik a pumpa, akkor érdemes megvizsgálni a porlasztó állapotát, mert valószínűleg nem zárnak rendesen a tűszelepek, ezáltal lelevegősödhet az üzemanyag-vezeték. Az üzemanyag-szivattyú állapota miatt akkor kell majd aggódnod, mikor nem hallod ezt a kattogó hangot.

A motor elejénél tapasztalt rázkódás oka lehet a kerék kiegyensúlyozatlansága, vagy a teleszkópok csillapítás hiánya. Elsőként javasolnám a kerék kiegyensúlyozásának ellenőrzését, ha ez rendben van, akkor az első teleszkóp olajcseréjét.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.