Égésjavító adalék?

2004.05.20. 10:19

Nem rossz a motorom, nem ez a gondom. Yamaha Aerox 50-es robogóm szeretném gyorsabbá varázsolni. Hallottam égésgyorsító olajról, vagy adalékról, de sehol sem találom. Tudnál esetleg valami típust mondani?

Ilyenről sajnos még nem hallottam, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy nincs is ilyen adalék. Oktánszámnövelő adalékról tudok (Octane booster), de attól sem lesz bődületes teljesítménynövekedés, hacsak nem növeled hozzá a kompressziót is. Esetünkben inkább egy jó kipufogócsövet, vagy néhány plusz köbcentit tudnék javasolni. Ezek az alkatrészek azonnali, 100%-os, átütő sikert biztosítanak. Sajnos a költsége magasabb, mint az adaléknak, viszont nem fogy olyan gyorsan!

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.