Simson, mely eltépte láncát

2005.01.04. 13:47
A problémám az, hogy a Simsonomat megtuningoltam, (70 cm3, 16-os lánckerék ), megemeltem (nem ér le a középsztender 5 cm híján), és most állandóan elszaggatja a láncot, pedig nem feszül, és szoktam ápolni is.

Elviekben a gyári láncnak bírnia kell a gyűrődést, mivel az általad leírt változtatások (70 cm 3) nem növelik meg olyan nagymértékben a teljesítményt, hogy indokolná az esetet. Ráadásul azt írod "mindig elszaggatja a láncot pedig nem feszül ", ami szintén arra utal, valami nincs rendbe azon a környéken.

Véleményem szerint a következő dolgok valamelyike, vagy együttes megléte okozhatja a problémát:
- még mindig az a lánc van a motoron, amivel a gyárból kijött és a szakadások alkalmával csak újabb és újabb patentszemek kerülnek a kritikus helyekre,
- a lánc ugyan lett már cserélve, de a lánckerekek még a régiek, kihegyesedett fogakkal, amik tönkreteszik a láncot pillanatok alatt,
- a "megnövekedett erő" hatására meghajlottak a motortartók, emiatt keresztben áll a motor a vázban és a két lánckerék nem fut egy síkban,
- szintén nem fut egy síkban a lánc, de a kilötyögősödött lengővilla szilentek miatt.

Hirtelen ennyi jutott eszembe a lehetséges kiváltó okokat illetően, javaslom, ellenőrizd a fent említetteket!

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.