Helyettes benzinpumpa

2005.02.15. 10:40
Van egy 1991-es YAMAHA XJ 400 S DIVERSION típusú motorom, aminek elromlott a mechanikus üzemanyag pumpája. Az egész országba nem tudtam hozzá szerezni, és azt szeretném kérdezni, hogy ezt lehet-e, és ha igen, akkor mely motoroknak a pumpájával helyettesíteni, hogy tökéletesen működjön?

Ezt bármelyik hasonló pumpával helyettesítheted. Természetesen vannak különbégek a szállítási kapacitásban, ezért célszerű hasonló, négy porlasztó táplálására tervezett pumpát választani. Beszerzési csatornának a márkakereskedést, vagy a motorkerékpár bontókat javaslom. Az előbbiben biztosan tudsz vásárolni ilyen alkatrészt, csak természetesen borsosabb áron, viszont biztos lehetsz a tartósan jó működésben.

Az olcsóbb bontott alakatrészek esetében nincs garancia és ez egy ilyen, folyamatos mechanikus üzem alatt lévő alkatrész esetében rejt magában némi veszélyt. Érdemes körülnézni egyébként a Jet-ski-k háza táján is, ugyanis ezekben ugyancsak vákum működtetésű, mechanikus benzinpumpa van. Viszont a jetekhez több cég is forgalmaz utángyártott alkatrészeket, köztük benzinpumpát is, melyek ára garantáltan a gyári motorkerékpár-alkatrész ár alatt van. A jeteken úszóház nélküli membrános porlasztó van, melyek folyamatos benzinszállítást igényelnek, tehát a szállított mennyiséggel nem lenne probléma. Amit ellenőrizni kell a vásárlás előtt, hogy a visszafolyás biztosított-e az adott motorkerékpár esetében, mivel ez a pumpa állandóan szállít!