Sportkipufogó

2005.09.29. 10:07

Van egy Yamaha Aerox robogóm. minden gyári rajta,csak a kipufogó lett sportkipufogóra cserélve (Laser). Ezzel van gondom. Amikor felraktuk és kipróbáltam, kevesett kapott. Tettünk bele nagyobb fúvókát, de most az a gond, hogy 40-ig elég lomha (rosszabb a gyorsulása, mint a gyárival) 40-70 között kb. 300 méteren gyorsul 70-ről meg kilő. Ha sztenderen van kipörög, de van egy pont, amit ha elér, visszaesik a fordulat kb. 6-7 ezres fordulatnál, utána felmegy 12000-ig. A gyárival nem volt ilyen problémám, azzal egyenletesen gyorsult. Mi lehet a probléma?

A leírás alapján középtartományban kap sok üzemanyagot a motor, amit a súbertű segítségével tudsz korrigálni. Próbáld lejjebb tenni a tűt egy rovátkával! Emellett javaslom, végezd el a gyertyaszín tesztet, mely megmutatja, mennyire megfelelő a főfúvóka mérete, mivel nem mindegy mennyivel nagyobbra cserélted azt! Másik fontos tudnivaló, hogy a kipufogó megváltoztatja a motor karakterisztikáját, és egy ilyen sportkipufogóval ellátott motornál felfelé tolódik a teljesítmény és a nyomatékgörbe, tehát magasabb fordulatszámon lép be a nyomaték is. Ezt, esetünkben a kuplunggörgők könnyebre cserélésevel tudod ellensúlyozni, mivel magasabb fordulaton röppennek ki, tehát magasabb nyomatékpontnál indul el a motor, mikor már nagyobb ereje van meglódulni.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.