Hajtáspara

2005.10.20. 11:04

Mostanában sokat gondolkodtam azon, hogy nagyobb motorra üljek át. Nagyon tetszik a Hyosung GV650, de tartok a szíjhajtástól. Hallottam olyan esetről, amikor elszakadt. Mennyire megbízható a fogasszíjhajtás, milyen előnyei, ill. hátrányai lehetnek? Szeretnék erről bővebbet tudni.

Konkrétan a Hyosung GV 650 szíjhajtásáról nem tudok nyilatkozni, ugyanis nem ismerem ezt a típust, de a szíjhajtásról általánosságban jókat tudok mondani. Sokkal csendesebb, mint a lánchajtás, nem kell gondozni, van egy természetes rugalmassága, mely elasztikusabbá teszi a motort. A gyárak meghatározzák a szíj csereperiódusát, melyet betartva elkerülhetőek a szíj szakadásából keletkezhető bonyodalmak. Talán egyetlen hátránya a látvány, de ez abszolút szubjektív megítélés. Engem speciel egy keverőtárcsás mosógépre emlékeztet, de ez a saját véleményem, és emiatt senkit nem beszélnék le ilyen hajtással rendelkező motor vásárlásáról, figyelembe véve rengeteg előnyét.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.