Ismét a hőértékről

2007.02.09. 10:55
Négyütemű enduró motorom van, amit többnyire egész évben használok. A gyári standard gyertya NGK CR8E. A kezelési utasítás szerint - amit csak angol nyelven sikerült megszereznem - rakható még bele NGK CR7E és CR9E is. Ezek a standardhoz képest eggyel kisebb és nagyobb hőértékűek (gondolom én). Mikor célszerű a kisebb vagy nagyobb hőértékű gyertyát belerakni? Mennyiben befolyásolja ez a téli hidegebb körülmények között való motor indítását, üzemanyag elégetését? Az angol nyelvű kézikönyvből számomra nem igazán derül ki, hogy melyik gyertya mikor előnyösebb.

Kedves Balázs!

Hidegebb üzemi körülmények esetén, ha nem pörgeted annyira, vagy hidegebb külső hőmérésklet esetén érdemes alacsonyabb hőértékű (kisebb számú) gyertyát belerakni, ennek az adott motorban jobb öntisztulása lesz. Ha meleg van, illetve nagy fordulaton használod a motor, akkor nagyobb hőértékű gyertyát érdemes belerakni, mert öntisztulása megfelelő lesz, és nem fog annyira felmelegedni, hogy öngyulladásos égést idézzen elő, ami káros a motorra.

Az indítást a gyertya hőértéke (egyformán tiszta gyertyákat feltételezve) nem befolyásolja, ahogy elméletileg az égés, az égési sebességet és biztonságot sem. Azonban a gyakorlatban, ha nem megfelelő a gyertya hőértéke, akkor esetleg nem tisztul rendesen, az elkormolódott elektródás gyertya már indítási nehézségeket és rossz égést okoz.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.