Csak ellustult?

2007.04.24. 09:44
Néhány hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy 2004-es évjáratú, 34 lóerőre fojtott Suzuki GS500U típusú motornak. A problémám a következő. A motorommal elért legnagyobb sebesség 150 km/h volt óra szerint, ami ugye felfelé csal. Kérdésem: mi lehet az oka az alacsony végsebességnek? Más tulajok 160 feletti sebességekről beszélnek, és a neten fellelhető adatok alapján valóban 160-170 között kellene megállnia az órának. A motor kitűnő műszaki állapotban van, keveset futott (2700 km). Hozzátartozik a történethez, hogy az előző tulaj nagyon keveset ment vele, azt is 100-as tempó alatt (Nem volt jogsija sem). Kis méretű plexim van, jómagam 185 centi és 80 kiló vagyok. Mi lehet a gond? Ellustult volna a gépezet? Esetleg karbiszinkron? Próbáljak meg máshol tankolni? Nem tudom, mire gondoljak.

Kedves Tecnoid!

A végsebesség pontos mérése nagyon nehéz dolog. Elmondásokra, neten írt adatokra hagyatkozni bizonytalan, sok benne a szubjektív részlet. Különösen nehéz a helyzet az olyan modelleknél, ahol az utolsó fokozatban nem forog el a motor a leszabályozási fordulatig, hanem valamiféle kímélő (overdrive) fokozata van, ugyanis ha egy kicsit lejtős az út (1%), már akkor 5-10 km/h-val többet fog menni.

Ezenkívül nagyon sokat számít a motoros ruházata, testtartása, hiszen 120 km/h felett a légellenállás már meghatározó a szükséges teljesítmény szempontjából. Szintén a szubjektivitáshoz tartozik, hogy ki meddig engedi kiforogni, meddig van kifutás, meddig tartja csutkagázon a gépet. Ha 5-10 percig, akkor nyilvánvalóan hátszélre, vagy lejtőre várunk a jobb eredmény érdekében. A nagyotmondást pedig nem is említem.

A sokáig lassan használt motor valóban ellustulhat, néha ez érezhető, azonban 2700 km-es korában még olyan ellustulásról nem beszélhetünk, amit egy autópálya menettel ne lehetne megszüntetni. Természetesen nem zárhatjuk ki azt sem, hogy a motor beállítása nem tökéletes, talán ezzel kellene kezdeni, de hangsúlyozni szeretném, a GS500 esetében 185 cm-es, 80 kg-os vezetővel, ülő pozícióban (nem a tankra fekve) a 150-es végsebesség nem utal hibára.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.