Durrog a Suzuki

2007.05.15. 10:52

Van egy Suzuki VL800 motorom, 2002-es évjáratú, egy karburátoros. A problémám az, hogy alapjárat közelében a karburátorba visszadurrog, de olyan mértékben, hogy indulásnál néha le is fullad. Menet közben nagyon zavaró, mert nem lehet vele kis gázon motorozni. Már nem tudom, hogy mit csináljak vele. Állítottam már szelepet, kipucoltam a karburátort, beállítottam a levegőt. Ami még lényeg, hogy a kipufogóból az utolsó 15-20 cm ki van vágva. Azt is visszafojtottam, de a probléma nem szűnik meg. Már azon gondolkodom, hogy karburátort cserélek rajta, teszek rá egy másik fajtát. Már nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Van valami ötlete?

Kedves György!

Így elmondás alapján tényleg csak ötletelni lehet, mert az erre a célra rendszeresített diagnosztikai eszközöket most nem tudjuk segítségül hívni. Nekem az egyik tippem az, hogy a szívószelep tömítetlen, és kisebb fordulaton, ahol a résveszteség relatíve nagyobb, visszadolgozik a karburátorba. Ezt egy jobb fajta szívócső nyomásmérővel (tulajdonképpen vákuum mérő) meg lehet állapítani, olyannal, amely a nyomást és annak felépülését és lefutását digitálisan kijelzi, kirajzolja. Enélkül csak találgatni lehet, kérem, ezt is egy találgatásnak tekintse, amely csak tapasztalaton, nem diagnosztikán alapul.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.