Melyik sisak a jó sisak?

2007.07.25. 08:30
Helló!

Új bukósisakot szeretnék venni, és már ki is néztem egyet. A választásom a Schubert R1-re esett több szempont miatt is:
-van napellenzője(ez nnálam a szemüveg miatt fontos)
-jól néz ki
-és állítólag nagyon csendes is

A kérésem az lenne, hogy írja le, hogy ezekből mi igaz ill. hogy milyen sisak ez és hogy érdemes-e megvenni ezt a drágábbat vagy a Caberg is van olyan jó. Valamint ha "nem jó" ez a sisak akkor kérem írja le, hogy melyiket ajánlaná.

Válaszát előre is köszönöm:
Balázs

Kedves Balázs!

Igaz, hogy van napellenzője, az is igaz, hogy egyesek szerint jól néz ki, és az is igaz, hogy állítólag csendes… Legalábbis több teszt szerint. Azonban az is igaz, hogy a sisakot fel kell próbálni, mert hiába csendes és jól illeszkedő a tesztelő fejére, hiába tetszik neki, ha a mi fejformánkon nem illeszkedik és hangos, valamint nekünk nem tetszik. Sajnos itthon kevés lehetőség van (nincs?) sisakot kipróbálni, pedig ez lenne a legjobb.
Saját tapasztalatom, hogy bizonyos márkák nem illeszkednek az én fejemre, kényelmetlenek, a másik márkákból könnyebben tudok választani. A próba elengedhetetlen, pláne a szemüvegeseknek, akiknek az is fontos, hogy nyújtott formájú legyen a sisakhéj, hogy a szemüveg jól elférjen, a fülpárna meg ne nyomja a szemüvegszárat.
A Caberg normál és flip-up (felnyitható állrészű) sisakjai régóta a piacon vannak és az általam is próbált modellek jó minőségűek voltak. Mind a Schubert, mind a Caberg jó választás lehet, a személyes próba lesz az, ami dönthet. És persze az ár. Tudomásom szerint a Caberg modelljei azonos kategóriában valamivel olcsóbbak.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.