Mi baj lehet, ha nem gyári szűrőket használok?

2007.10.09. 08:06

Tisztelt Motordoki!

Egy 2001-es évjáratú Suzuki GSX 600F boldog tulajdonosa vagyok. A motoromon most esedékes az olajcsere, és a légszűrőcsere. Találtam is nagyon kedvező árú Hiflo-Filtro olaj- és levegőszűrőt hozzá ami jóval olcsóbb, mint a gyári.
Csupán azt szeretném megtudni, hogy mi a véleménye a Hiflo-Filtro márkáról, mennyire megbízható?
Tudomásom szerint a Hiflo szinte majd az összes motorkerékpár márkához gyárt szűrőket.

Üdvözlettel:Gábor

Kedves Gábor!

A HiFlo egy elég neves szűrőgyártó, amely szinte minden típushoz gyárt utángyártott szűrőket. Sokan használják, és nem hallottam róla, hogy bárkinek erre visszavezethető problémája lenne.

Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy a gyári szűrők biztosan megfelelnek a motor, illetve a motor kenésrendszere által támasztott követelményeknek, ha mégis bármilyen probléma lépne fel, szűrőpapír kiszakad, összenyomódik, olajnyomás csökken vagy elégtelenné válik, akkor van kihez fordulni, van hol reklamálni. A motorba berakott utángyártott szűrő esetében, ha bármi probléma lépne fel, véleményem szerint a forgalmazó csak széttárná a karját… És bármilyen irányba indulva nehéz lenne a jogi felelősségre vonás. Egy gyári szűrőnél, szakszervizben beszerelve minden egyszerűbb, a garancia érvényesítése nem lehet probléma. Többek között ezt a biztonságot fizetjük meg a többletárral.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.