Interferenciacső kell?

2008.01.03. 10:04
Szia Doki!

Pár héttel ezelőtt küldtem el a kérdéseimet az interferencia cső szerepére, szükségességére vonatkozóan, ill. mit okozhat a hiánya.
A vas VS1400 Intruder, és kipufogó átalakítás miatt kérdeztem.
Sajnos a válasszal még nem találkoztam. (Talán még nem kerültem sorra, vagy nem jutott el hozzád a levél.)

Üdv
Tamás

Kedves Tamás!

Elnézést az - ezek szerint - megkésett válaszért. Az ilyen jellegű átkötések, lengőterek a kipufogórendszerben a gázlengések hasznosítása miatt vannak. Bizonyos fordulatra hangolják, ahol a töltéscserét segítik, ezért itt, ebben a tartományban a motor teljesítményét (nyomatékát) növelik. Eltávolításuk ezért biztos, hogy valamilyen negatív hatással járni fog, de nem jelentős, bizonyos esetben alig érezhető.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.