A Postától venni motort?

2008.01.09. 00:03
Hello!

Igazából nem nagyon ismerem ezt a tipust, ezért szeretnék kérdezni tőled. Van most ilyen motorkerékpár eladó, a posta selejtezte ki őket az YBR-ek miatt. És nagyon jó áron 140.000-ért tudnék venni ilyen motort. A kérdésem hogy 60000 km-el (óra szerint) érdemes-e megvenni, vagy csak egy pénztemető lenne? Kipróbáltam a motort, nyomatékos, gyors, de csöndesnek abszolút nem nevezném. Nagyon csattogó szelephangja volt. De lehet, hogy ez a gyári hangja...
Műszaki friss van rajta. Egy dolog biztat, hogy a postánál ha valami baj van, akkor azt szakszerűen azonnal megcsinálták.
Szerinted?

köszi Krisz

Kedves Krisz!

Ezek a 125-ösök egy igen megbízható, egyszerű és strapabíró gépek. A Posta is nagyon jó tapasztalatokat szerzett vele, sokáig megelégedéssel használták. Talán túl sokáig is, ugyanis ezeknek az egyhengereseknek a 60 ezer kilométer már elég soknak számít, még kíméletes üzemben is azt jelenti, hogy ilyenkor már bármire lehet számítani, akár hengerkopás, akár a vezérlés kopása tekintetében. Kérdés persze, hogy az adott motor milyen javításokon esett át, mit csináltak meg rajta, kapott-e esetleg új gyűrűket, vezérműláncot…
A motor zajának a növekedése is természetes velejárója a 60 ezer kilométernek, oka a megnövekedett illesztések szinte minden szerkezeti résznél.
Ha a motor melegen is jól indul, nem füstöl kéket hidegindításkor sem, akkor túl nagy baj nem lehet. Azt azonban szem előtt kell tartani, hogy ekkora futásteljesítmény után a motor már megette kenyere javát, várható szinte bárminek a meghibásodása. Gondolj bele, ha ugyanolyan megbízható lenne, mint újkorában, akkor miért cserélte volna le a Posta?

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.

  • Eladó házat keresel? Az Otthontérképen több ezer hirdetésből válogathatsz.
  • Az agglomeráció ingatlan árai tovább csökkentek, ha befektetnél vegyél lakást Budapesten!
  • Olcsóbban juthatunk ingatlanhoz az agglomerációban, érdemes megnézni az eladó házakat.