Olajcsere motormosással

2008.06.20. 07:50

Tisztel Motordoktor.

Nagyon rövid kérdésem lenne hozzád. Yamaha FZ 750 -em megérett az olajcserére, és annyi lenne a kérdésem, hogy használhatok-e bele belső motormosó adalékot a csere előtt? Mivel a motor nedves kuplungos ezért nem tudom, nem tesznek-e valamilyen kárt benne az adalékanyag összetevői? Válaszodat előre is köszönöm.

Pozsár Viktor

Kedves Viktor!

Ezek a motorbelső-tisztítók valójában általában valami oldószer hatású folyadékok, zsír és egyéb gyantás lerakódások feloldására.
A nedves kuplungon semmi olyan jellegű bevonat, vagy réteg nincs és nem is képződik, amely ilyen, vagy ehhez hasonló tulajdonságú lenne, következésképpen ezek a tisztító folyadékok semmilyen káros hatással nem lesznek a kuplung működésére, nyugodtan beleöntheted. Lényeges, hogy a dobozra írt használati előírást betartsuk, amelyikkel nem szabad közlekedni, azzal ne közlekedjünk, amelyet hideg motorba kell önteni, azt hideg motorba öntsük stb.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.