Kétütemű bejáratás

2008.12.21. 15:00

Tisztelt Motordoktor!

Szeretném a segítségedet kérni abban, hogyan járassam be frissen felújított kétütemű Honda CRM 250-es endurómat. A hengere nem nikazilos. Mennyi km-t tegyek meg vele bejáratás céljából? Tegyek bele több kétütemű olajat, amíg bejáratom?

Járassam először álló helyzetben, vagy egyből induljak el vele?

Üdv:

Tamás

Kedves Tamás!

A bejáratás nem követel meg semmi extra dolgot, még csak sűrűbbre sem kell keverni a benzint, azonban a karburátor beállítását kicsit dúsabbra kell venni, így a motor kevésbé melegszik, és több kenőanyag is jut be a több benzinnel. Nem kell álló helyzetben járatni, nyugodtan el lehet vele indulni, de inkább mérsékeltebb, közepes tempóval kell menni az első tank benzin kifogyasztásáig, mintsem versenykörülmények között űzni.

Ha a gépmunka pontos volt, akkor egy tanknyi benzin (kb. 3 üzemóra) elég a bejáratáshoz, ennyi alatt szépen elrendeződnek a megfelelő alkatrészek, utána már lehet kicsit jobban húzni a gázt...

Üdv:

Motordoktor

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.