Egyhengeres farkas

2001.08.29. 12:18

Egy 200 ccm-es kétütemű, egyhengeres Suzuki Wolffal rendelkezem, és a következőt tapasztaltam vele: kb. 4000-es fordulatig normálisan húz, 4-5000 között viszont kicsit elkezd rángatni. Azután 6000-től ugrik egy nagyot. A kérdésem az lenne, hogy ez szokásos tünet egyhengereseknél, vagy valamilyen beállítási problémát kellene keresnem?

 
   
   

Bevallom nem sikerült tökéletesen beazonosítanom az általad említett motort, de gyanítom valamilyen japán, belsőpiaci modellel állunk szemben.

Tételezzük fel, hogy helytálló a feltételezésem, akkor megállapíthatjuk, hogy egy tuningolt motorral van dolgunk. Egy ilyen tuningolt, kétütemű motor eléggé érzékeny a beállításra, tehát egy jó bekarburálással maximálisan kiküszöbölhető az általad leírt jelenség.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.