Át akar verni a vevő? Igen!

2012.12.04. 14:14

Helló Nepperűző,

olvastam a válaszod az eladhatatlan Harley ügyében. Én egy sima Bandit 1200-zal vagyok hasonló cipőben, de az ebay-ra már feltettem.

A minap jelentkezett egy szűkszavú angol, megvan-e még a Suzuki. Írtam, hogy igen. Másnap válaszolt, hogy fizetne paypalon keresztül, küldene szállítót, vinné Angliába. Nekem valahogy gyanús az egész. Ez is átverés lehet?

Márton

Kedves Márton,

átverés, töröld nyugodtan az emailt.

Arra játszanak, hogy a Paypal fizetés (és több más is) visszavonható - a csalók trükkjei kimeríthetetlenek. Esetleg, ha szórakozni akarsz, játssz vele, írd neki vissza, hogy nem tudsz banki utalást fogadni, hozza a szállító kápében – figyeld meg milyen gyorsan el fog tűnni.

Frissítés: a szállítós trükk nagyon régi, autót és motort is próbálnak így venni, legtöbbször a mobile-ről. Vétel esetében legtöbbször valóban csak a szállítás költségével húznának le, de van olyan, hogy a motor is eltűnik.

Sok a kamu hirdetés is, amikor külföldön levő járművet hirdetnek idehaza - itt a vételár lenyúlása a cél. Nem árt, ha tényleg a készpénhez és személyes átvételhez ragaszkodunk: sokan megszívták már az interenetes kereskedelem nagy szabadságát.

A Nepperűző