Kincs a kockás pokróc alatt?

2013.06.13. 12:38

Kedves Nepperűző!

A csajom vajdasági és az apósjelölt szomszédjában találtam szép, öreg Lambretta 175-ös robogót. Rendszáma ott sincs, de van hozzá öreg olasz papír, onnan hozták be 1990-ben, állítólag azóta áll egy családi ház udvarra vezető folyosóján egy kockás pokróc alatt. Szerinted érdemes behozni? Kaphatok rá rendszámot valahogy? Vagy inkább egyből az OT legyen a célom?

Köszi a választ

Sanya

Helló Sanya,

a leveled elején még azt hittem, úgy jársz, mint egy korábbi levélíró a Guzzi Falconéval, aminek jugó papírja volt. Így, hogy csak helyileg van az Unió területén kívül, de utolsó bejelentése olaszországi, a helyzet nem reménytelen.

Ha eredeti a forgalmija, lehet esélyed. Én a helyedben annyit tennék, hogy lefénymásolnék mindent, ami csak van, és megmutatnám idehaza egy importtal, rendszámozással és vizsgával foglalkozó cégnek, hogy studírozzák át – mindenképpen megéri a befektetést.

Nem írtad melyik modellről van szó, de úgy sejtem valamelyik TV lehet, hisz csak abból volt 175-ös kivitel. Azonban, hogy 1., 2. vagy 3. széria, nem mindegy se formailag, se veteránérték szempontjából, hisz jelentős évjárati és mennyiségbeli különbségek mutatkoznak.

Igazából minden alkatrész elérhető hozzá, igaz, kicsit drágábban, mint a Vespához, de ha OT a célod, ne sajnáld, a gép is sokkal értékesebb lesz, mint az elterjedtebb és proletárabb Vespák. A Lambretta újan is drágább volt, a robogók prémiumkategóriájába tartozott.

Gondolom, ha 1990 óta a szomszédnál pihen a gép, nem sürgős neki, szerintem mindenképpen foglalkozz a géppel – veteránozni is kellemes, de egy ilyet mindig el lehet adni, ha nem is itthon, de osztrák veteránbörzéken biztosan.

Üdvözlettel:

a Nepperűző