Beleszerettem egy thai prostiba

2013.07.14. 09:31

Kedves Nepperűző,

Néhány hete Thaiföldön voltunk és nagyon megtetszett a rengeteg Kawasaki KSR110. Mivel én is alacsony vagyok, különösen szimpatikus volt, így a motorkölcsönzőben ilyet béreltem. Szívem szerint sosem adtam volna vissza, annyira bejött. A feleségem azóta azzal cukkol, hogy beleszerettem egy thai prostiba.

Idehaza Simson robogóval járok, ez még pont jó, bár barátaim sokszor ugratnak, hogy na itt jön a „Zsoké, ló helyett motoron!” – ez van, tényleg nem nőttem nagyra, de a praktikus közlekedési eszközöket kedvelem és igénylem is. Én naponta Kecskemétre ingázom be egy közeli faluból, ez olyan 12-14 kilométer naponta. Erre ugyan megfelel az SR50-em is (nem is adnám el, még újan vettem, amikor megjelent), de annyira beleszerettem a kis négyütemű Kawasakiba, hogy vennék ilyet.

Idehaza azonban nem találtam, rosszul keresem, vagy tényleg nincs? Mit ajánlasz, merre próbálkozzam?

Köszönöm!

F. János

Kedves János,

sajnos nem tudlak bíztatni. Én is csak egy szem eladó KSR-t találtam, az mindössze 80 köbcentis, nem az a változat, amit te keresel, igaz, a 12-es kerekei ugyanazok. A méret is megegyező, azonban nem az a finoman működő fekvő egyhengeres négyütemű van benne, hanem egy kétütemű, azt hiszem a KX80 krosszgépecskéből származó blokk.

Én láttam már 110-est, boltban meg utcán is, de tényleg nagyon ritka. Nem kizárt, hogy hozzájutsz, csak folyamatosan figyelni kell a piacot. Nyugat-Európából sem lehet importálni, ott sem forgalmazták, hozzánk az egykori konténeres behozatallal került a maroknyi mennyiség.

Ha mégis belefutsz egybe, majd az alkatrészbeszerzés lesz izgalmas, a hazai boltokban felesleges lesz próbálkozni, de ahogy nézem, cikkszám alapján a neten bármi rendelhető többek között Thaiföldről, széria és tuningcucc is.

Ha mégsem tudsz élni a cuki kis gép nélkül, ajánlhatom esetleg a Honda MSX125-öt. Hasonló stílus, igaz, ebből használt még nem nagyon van, idén kezdték el forgalazni. A blokkja zseniális, lelkesen pörög, van benne nyomaték, simán tudja a 100-as tempót.

Üdvözlettel

A Nepperűző