Kilométer vagy évjárat?

2015.01.28. 14:25
Tisztelt Totalbike!

Honda CB 1300-as beszerzésére készülök. A kérdésem az volna, hogy  a 2003-as, 2004-s "idősebb" évjáratok, műszakilag megegyeznek-e a fiatalabb 2010, vagy ennél is újabbb évjáratokkal?
Van-e értelme fiatalabbat venni, azonos km futás esetén, vagy teljesen jók az "öregek" is?
Csak az idom nélküliek érdekelnek.

Válaszát előre is köszönöm!
János


 

Kedves János!

A Honda CB1300 rendelkezik a legegyszerűbb vásárlási algoritmussal: ha rendszeresen karbantartották, tulajdonképpen bármelyik évjáratot, bármennyi kilométerrel meg szabad venni. A típust 1998-ban mutatták be, de motorja akkor sem volt újdonság, hiszen az X4 blokkját építették bele. Műszaki szempontból egyszer esett át lényegesebb változatáson, 2003-ban finoman módosították a blokkját, akkor hagyták el róla a dísznek szolgáló hűtőbordákat.
2008-as Honda CB1300. Már a vállaltan vízhűtéses blokkal. Nem csak végtelenül megbízható, hanem majdnem tökéletes
2008-as Honda CB1300. Már a vállaltan vízhűtéses blokkal. Nem csak végtelenül megbízható, hanem majdnem tökéletes

A CB1300-at soha nem érintette visszahívási akció, és a szervize a világ legunalmasabb feladata: olaj, szűrők, fékbetét, aztán csak megy-megy – még a szelephézag sem mászik el 100 ezer kilométer alatt. A tapasztalatok szerint a legjobban 20W50-es ásványi olajjal működik – a gyári előírás egyébként 10W40, de abból már nem kapni a hozzá fejlesztett kenőanyagot, más márkákkal pedig nem adta ugyanazt az érzetet, bár ez már olyan apróság, amit unalmukban kísérleteztek ki a tulajdonsok.

Üdv: Nepperűző

Motort vagy robogót vásárolna és tanácsra van szüksége? Erre a címre várjuk kérdéseit.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.