Melyik 125-ös felel meg 190 centi fölött?

2015.02.09. 09:29

Tisztelt Totalbike!

Böngészgettem a nepperűzőt de eddig nem igazán találtam választ a kérdésemre.
Hosszútávra szeretnék egy 125-ös robogót vásárolni. Eddig egy 50 ccm-es robogóval jártam és úgy érzem, a biztonságom érdekében egy 125ccm-es robogóra lenne szükségem.

Honda PCX125
Honda PCX125


Sokat nézegettem az interneten és talán a Honda PCX125 volt az a modell ami meggyőzött.
Amire használnám:
- Nagyrészt városban használnám esetleg 2 személlyel, illetve ritkán 1 személlyel országúton(Bp-Balaton)
- Lehetőleg télen nyáron használnám amíg nem esik a hó
Kicsit félek a magasságom miatt mivel 192 centi vagyok (amin B125-re vizsgáztam Liberty alig fértem el rajta nem tudtam rendesen kanyarodni).
Fontos lenne számomra egy megbízható robogó ami hosszú ideig ki tud szolgálni minden gond nélkül, ha megkapja a rendszeres előírt karbantartást.Szeretném kérni a véleményüket, szerviz tapasztalataikat az adott modellel kapcsolatban, esetleg ajánlani másik modellt az elvárásaimnak(összeghatár nettó max. 650-700E ft de nem feltétlen szeretném az összes pénz rákölteni). Én eddig új robogók közül nézelődtem mivel az áfát le tudok írni, így nem kerül árban messze egymásról a használt és az új modell ára a PCX esetén.

Tanácsukat előre is köszönöm
Üdvözlettel: Zsolt

 
 

Kedves Zsolt!

Sajnos a legtöbb 125-öst nem úgy tervezik, hogy a magas emberek is jól elférjenek rajta – ebből a szempontból sem a termetes óriások, sem a kaszáspók alkatúak nincsenek jó helyzetben. Mivel én ennél lényegesen kisebb vagyok, nincs ilyen tapasztalatom, ezért megkérdeztem Melák Balázs barátomat, aki 190 centi felett és 160 kiló körül jár. Ő saját bevallása szerint a Honda SH125-ön elfér, a Suzuki Sixteent is jó méretűnek találta (ezekről korábban itt írtam), és a Honda FES125 S-Wing is kiadta neki – igaz, mivel az nagytestű robogó, a 125-ös blokk már csak elég lomhán tudja mozgatni.
Honda FES125 S-Wing óriás termetű barátom ajánlásával. A nagy testhez viszont a 125-ös blokk már elég harmatos
Honda FES125 S-Wing óriás termetű barátom ajánlásával. A nagy testhez viszont a 125-ös blokk már elég harmatos

A felsoroltak és a Honda PCX megbízhatóság terén ugyanabba a kategóriába tartoznak: ha rendszeresen karbantartják, nem nagyon kell hibára számítani – a gondok akkor kezdődnek, amikor egy bizonytalan előéletű, visszatekert órájú motorról hiszi azt valaki, hogy éppen csak túl van a bejáratáson.


Üdv: Nepperűző