2015.03.18. 16:33

Kedves Nepperűző!

Rövidesen belecsöppenek a pesti életbe, és robogóvásárlásra szánnám el magam. Praktikusság szempontjából sajnos le kell mondjak a rendes motorról. Kissé zavarodottan állok a kínálat előtt, ezáltal a segítséged szeretném kérni. Városi használatra kellenne főként, de néha a Budapest-Szeged útvonalat is abszolválnám vele.

Jó lenne a megbízhatóság, de nem akarok egy unalmas műanyagdarabot se hitvány dizájnnal. Magasságom nem jelent különösebb gondot, 177cm-t ütöm meg. A2-es jogosítvány adott, én kb. 300-500ccm-re gondoltam. A keret cirka 5-600 ezer forint lenne.
Előre is köszönöm a válaszod!

Üdv: Ádám

 
 

Kedves Ádám!

Ha ragaszkodsz a 300-500 köbcenti közé eső mérethez, akkor első sorban a Yamaha Majesty 400 és a Suzuki Burgman 400 jöhet szóba, amiből én inkább az előbbit ajánlom – Suzukiből a 2007 utániak a jók, azok pedig a fent megjelölt keretnél drágábban mennek. De ezt a témát már korábban kifejtettem.
Yamaha Majesty 400: nincs vele gond
Yamaha Majesty 400: nincs vele gond

Ha lemegyünk 300 köbcentiig, ott a Kymco Downtown és Xciting 300 található, ezekről elég megbízható, jól kidolgozott típusok – hozzák a nagy japán gyártóktól elvárt minőséget, míg árban a valamivel problémásabb olaszok szintjén mozognak. Fővárosi használatra szerintem felesleges a 400-as méret, egy 250-es Yamaha X-Max vagy X-City, esetleg egy Gilera Nexus 250 is tökéletes lehet, időnként pedig egy Budapest-Szeged távot ezekkel is kényelmesen meg lehet járni, ráadásul ezek egyaránt elég megbízható, minőségi robogók.

Üdv:
Nepperűző

Motort vagy robogót venne? Kérdezze a Nepperűzőt!