Megbízhatok a vagány Yamahában?

2015.03.20. 17:50

Kedves Nepperűző!

Első motorom megvásárlása előtt vagyok. Már régóta kinéztem magamnak a Yamaha FZ6 N-t. Tekintve, hogy mennyire elterjedt motor, temérdek információ van róla a neten, így a megfelelő darab kiválasztása nem is lett volna gond, viszont a közel 100 lóerőtől mindig is tartottam, ezért tovább kerestem a típusok között. Így akadtam rá az MT-03 -ra. Vagány forma, külső rugótag (igazából ezt oldalra szerelt központi rugóstagnak hívjuk - a szerk.), nagy nyomaték, egy henger, szerelem első látásra. Utánaolvastam, csupa pozitív kritika, pont arra használnám amire ajánlják. Mivel ritka típus, kevés eladó példányból lehet csak válogatni ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy az általános dolgok mellett mire érdemes odafigyelni egy ilyen gép vásárláskor. A legtöbb eladó darab 2006-os, 2007-es évjárat, tehát túl nagy probléma nem lehet, de elég sokba kerül ahhoz, hogy mindenre odafigyeljek. Válaszát előre is köszönöm.

Üdv:
Pufi

 
 

Kedves Pufi!

Vegyél.
Az XT660-ból származó egyhengeres piszok tartós darab, elég sok típusba szerelték, de nem csak Yamahákba, hanem például a Derbi Mulhacén 659-be is. A határait akkor fogod érezni, amikor autópályán gyorsan mennél messzire – olyankor hirtelen kényelmetlen lesz, elfogy az erő és megnő a fogyasztás, az MT-03 inkább városi-szerpentines motor, mintsem túrázó.
A kicsit buta futóműve (elöl enyhén puha, hátul kemény) nem zavaró, ráadásul egy kicsit mókolt kipufogókkal csodás hangolt lehet neki varázsolni.
Yamaha MT-03
Yamaha MT-03
Igazából elég csak a törésnyomokra, az általános állapotra és a kopó-fogyó dolgokra odafigyelni, egyedi igényei nincsenek. Formailag tényleg nagyon jó, a hangulata is megvan, de egy Yamaha FZ6 azért szélesebb tartományban használható motor, a 100 lóereje pedig nem teszi életveszélyessé: az csak magas fordulaton jelentkezik, oda pedig nem keveredik csak úgy véletlenül az ember.

Üdv:
Nepperűző

Motort vagy robogót venne? Kérdezze a Nepperűzőt!