Eladhatatlannak mondják, de piszkosul jó

2015.03.24. 13:07

Tisztelt Nepperűző!

Burgman 200 motorkerékpárt vennék városban munkába járáshoz, hétvégi kirándulásokhoz. Mire kell figyelnem ennél a típusnál, mennyire megbízható motorok? Kíváncsiságból kérdezném, hogy a régi és a 2014-es típus között a formai és műszerfal változáson kívül technikailag történt-e komolyabb változtatás? Kiránduláskor én 90-100 km/órás utazósebességet várnék el tőle, ez reális elvárás?

Köszönöm a segítséget!
András

 
 

Kedves András!

A Suzuki Burgman 200 nagyon jó városi robogó, és kisebb túrákon is megállja a helyét, a 90-100 km/h-s utazót szépen tudja. Kikértem a Burgman Bázis véleményét – náluk többet kevesen tudnak a típusról, és ők is nagyon jó véleménnyel vannak róla, lényegében csak dícsérni tudták. Jó a fékje, jól vezethető, kényelmes és ergonomikus – a régi és az új egyaránt nagyon eltalált modell, csak a tapasztalatuk szerint szinte eladhatatlan.
Suzuki UH200 Burgman
Suzuki UH200 Burgman
Két apróságot leszámítva hibamentesek: a műszerfal sajnos nem lett tökéletes, az üzemanyagszint és a hőfok kijelzője hajlamos a meghibásodásra, ennek a cseréje hatvanezer forint. Ezt 2010-2011 környékén kijavították, vagy legalábbis az az utáni típusok még nem elég idősek ahhoz, hogy előjöjjenek a hibák. A másik jellegzetesség, hogy a fényezetlen fekete műanyagok viszonylag hamar elveszítik a színüket, de ez csak esztétikai nyűg. Minden egyéb szempontból remek robogó a Burgman 200. Szervizintervallumai átlagosak, hatezer kilométerenként kéri a törődést, a hajtásszíjat pedig 24 ezer kilométerenként, vagy négy évente kell cserélni, attól függően, hogy melyik következik be előbb. Az olajfogyasztás nem jellemző a típusra.

Üdv:
Nepperűző

Motort vagy robogót venne? Kérdezze a Nepperűzőt!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.