2015.04.01. 17:07

Üdvözlet!

30 éves létemre egy éve vettem meg az első robogóm, egy 150ccm-s Vespát. Az első budapesti kilométerek után beleszerettem a két kerékbe, ősszel letettem a korlátlan A jogosítványt, a Vespát viszont még télen sem raktam le.

Most vennék egy picit komolyabb gépet, rendszámmal, hogy a kisasszony is felülhessen mögém. Keretem erre kb. 500 ezer forint. Eleinte Vespa 200 GT-ket néztem, ezek pont ennyiért vannak, de úgy érzem, itt már nagyon nagy a divatos márka felára, nem éri meg csak azért ennyit fizetni, pláne, hogy ennyiért nagymotorok is vannak, ami azért mégis dögösebb.

Nézegettem Suzuki GS500F-t, Fazereket, ám tanácstalan vagyok, milyen motort vegyek. Leginkább Budapesten használnám, és hétvégente rövidebb túrákra. Nem célom rögtön meghalni egy ezresen, nem csinálok presztízkérdést a köbcentiből, felőlem lehet akár 250ccm-400ccm is, ha amúgy szép/jó/praktikus. 150ccm-s Vespa lehet megmarad mellé, de ha tökéletesen helyettesíti az újabb, akkor mehet bele az árba az ára.

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Tivadar

 
 

Kedves Tivadar!
Ha szabad tippelnem: a Vespád ugye ötvenesként használt? Szerintem szabadulj meg tőle, és majd költsd rá a motorra: nagyszerviz, új gumik, ruházat, ilyesmikre.
Yamaha FZS600
Yamaha FZS600

Ötszázból inkább Yamaha FZS600-at ajánlanám: erősebb, kezesebb, agilisebb, érdekesebb és jobb, mint a Suzuki GS500, amit igazából csak azoknak ajánlanék, akiket az A2-es kategória korlátai szorongatnak. Ebből az összegből szóba jöhetnek még a karburátoros Suzuki SV650-esek és a Kawasaki ZR-7-eket, illetve ebben az árkategóriában jó vétel lehet még a Honda NTV650: szép egykarú lengővilla, a Transalpból is ismerős V2-es blokk, nyugodt karakter, jó kezelhetőség, és példás megbízhatóság jellemzi a típust.
Honda NTV650 Revere
Honda NTV650 Revere

Üdv:
Nepperűző

Motort vagy robogót venne? Kérdezze a Nepperűzőt!