2015.04.04. 17:33

Tisztelt Nepperűző!

Feleségemnek szeretnék venni 50 köbcentis robogót. Mindenféleképp 4 üteműt szeretnék, nem akarok bajlódni a benzin kevergetéssel. Női motor kellene (ha van ilyen),  20 ezres városba, kerékpár helyett. Fontos a megbízhatóság. És a könnyű kezelhetőség. Milyet ajánl? Milyen típusok jöhetnek szóba? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Lajos

 
 

Kedves Lajos!
A kétütemű robogóknál sem kell önnek kevernie a benzint, az időszámítás kezdete után gyártott darabok már szinte kivétel nélkül külön olajozásúak, vagyis 5-600 kilométerenként fel kell tölteni az olajtartályt és kész.
Piaggio Liberty 50 4T - szép is, jó is, csak ne levetett osztrák postásmotor legyen
Piaggio Liberty 50 4T - szép is, jó is, csak ne levetett osztrák postásmotor legyen

Ha ezek ellenére is ragaszkodik a négyütemű ötveneshez, akkor a Hondákat ajánlom – nem azért, mert más nem tud normális ötvenest gyártani szelepekkel, hanem azért, mert ez a legegyszerűbb válasz, magamnak is ott kezdeném a keresgélést. Jó hírnévnek örvendenek még a Piaggio 50-es négyüteműi, és a Kymcókra sem nagyon szokott panasz lenni, az különböző gyanús nevű, vagy fiatal kora ellenére gyanúsan olcsó kínai típusoktól viszont tartózkodnék. A kezelhetőség ezeknél nem annyira kardinális kérdés, egyik sem egy megveszekedett vadállat, vagy irányíthatatlan szörnyeteg.
Személyes kedvenc: Honda Zoomer 50
Személyes kedvenc: Honda Zoomer 50
Személyes kedvencem a Honda Zoomer, a zömök munkagép jellegével imádnivaló színfolt a robogók között, de egy nőre viszonylag nehéz rámelegíteni, nem az a klasszikus csajos jármű. Mert ugye a legfontosabb szempont, hogy a feleségnek mennyire tetszik, elvégre ő fog járni vele.

Üdv:
Nepperűző

Motort vagy robogót venne? Kérdezze a Nepperűzőt!