Kevés pénzből jó 125-öst

2015.04.17. 14:57 Módosítva: 2015.04.17. 14:57

Szia!

A segítséged szeretném kérni 125-ös robogó/motor vásárlásában. Eddig a nagy kiszemelt a Honda Varadero 125 volt, de az egyelőre túl drága. A kérdésem az lenne, hogy mit ajánlanál A1 kategóriában, ami azért hasonló teljesítménnyel rendelkezik mint a Varadero, de olcsóbb (olyan 300 000Ft lenne rá)? 80%-ban városban használnám, de fontos lenne az is, hogy mondjuk egy Pécs-Budapest utat kényelmesen meg lehessen tenni.

Remélem nem írtam lehetetlent.

Üdv: Bálint

Kedves Bálint!

Amit írtál, az majdnem lehetetlen. Az első tanácsom, hogy spórolj még egy darabig, és vegyél 125-ös Varaderót. Nagyon jó véleménnyel vagyok a típusról, finom és tartós műszer, bár a nagy tömeg miatt és az egyhengereseknél pörgősebb V2-es blokk miatt nem annyira dinamikus, de ha megvan a lendület, a világból ki lehet vele menni. Rendkívüll kényelmes az ülés, jó a futómű és magas ember sem néz ki hülyén rajta.

Honda Varadero 125
Honda Varadero 125

2004-ben volt egy ráncfelvarrás, ekkor a katalizátornak köszönhetően már teljesíti az Euro-2-es normát, illetve a hűtővíz elvezetését úgy oldották meg, hogy fűtse a karburátort, így gyorsabban bemelegszik. Ezen felül további újítás ezeknél, hogy új fényszórót kapott, színezett lett a plexi, valamint a vészvillogó is a felszereltség része lett.
Ha ez az út nem járható, akkor jönnek az eseti vételek – a japán négyütemű 125-ös motorok közül három kiló alatt Yamaha YBR125-öt lehet kapni, ami ha nem is a műfaj csúcsa, de elég tartós, megbízható darab, ráadásul mentes a 250-es változat kuplunghibájától. Ha szerencséd van, még szembe jöhet egy CBF125 is, de az sem a Varadero minőség, erősen érezni rajta, hogy a harmadik világnak fejlesztette a Honda.

Üdv:

Nepperűző

Motort vagy robogót venne? Kérdezze a Nepperűzőt!