Nem létező típust megvehetek?

2015.04.22. 17:42

Szia!

Egy Honda CB600F Hornetem van, 2009-es évjárat. Szeretném lecserélni egy Husqvarna Nuda 900R-re. Németországban még lehet kapni ezt a motort. Van valamilyen tapasztalatod erről? Alkatrészeket be lehet szerezni hozzá, és ha igen, milyen drágán? Van hivatalos szervize Magyarországon? Mit gondolsz erről a motorról, érdemes lecserélnem a Hornetet? Vagy inkább mást ajánlasz?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv: Gábor

 
 

Kedves Gábor!
A Nuda 900-zal itthon nagyon kevés embernek lehet tapasztalata, én nem tartozom közéjük. Olvasmányélményeim alapján viszont rendkívül bitang motor. Az alkatrész-ellátás ha nem is triviális, de nem megoldhatatlan, a kopó-fogyó dolgok ugyanis nem egyedi darabok, a féktárcsa, betét, légszűrő, olajszűrő, stb... megvásárlása nem nehezebb, mint bármely más európai motorhoz.
Husqvarna Nuda 900
Husqvarna Nuda 900
A gond a speciális alkatrészekkel keződik, ha mondjuk összetöröd, akkor nem lesz könnyű mondjuk első lámpát vagy tankot találni hozzá. A hivatalos szerviz megintcsak necces, hiszen ez a motor a BMW F 800 R-en alapul, de nem egyezik a kettő, a soros kéthengeres blokkban is elég súlyos különbségek vannak, a Husqvarna gyújtását például 270 fokkal eltolták – így a BMW szervizek nem feltétlenül foglalkoznak vele. Ráadásul a Husqvarna márkanév már a KTM-hez tartozik, és a modellt törölték a kínálatból, tehát ott sem fognak vele foglalkozni – de egy jó szerelő egy szervizkönyv birtokában azért el fog vele boldogulni, úgyhogy emiatt én nem aggódnék.
Közeli rokon: BMW F 800 R
Közeli rokon: BMW F 800 R

Hogy most le kell-e cserélned a Hornetedet, azt én nem fogom tudni megmondani, szerintem nem kell sokat aggódni a Husqvarna miatt – ha Moto Morinit akarnál venni, akkor azért mást mondanék, de szerintem simán vehető, sőt, az ismerősi köröm peremén valaki most vett egyet Olaszországból. Ha mégis fáznál tőle, akkor a BMW F 800 R logikus alternatíva lehet, és a közeli rokonság miatt nem is kerülnél messze a vágyaidtól.

Üdv:
Nepperűző

Motort vagy robogót venne? Kérdezze a Nepperűzőt!