Kezdő motor, amit később sem unok meg

2015.04.29. 14:47 Módosítva: 2015.04.29. 14:49

Kedves Nepperűző!
Szeretném a segítséged kérni. Kezdő nagymotor jogsival motor vásárlás előtt állok. A keret kb. 800 ezer forint. Többféle motor tetszik, de sajnos nem tehetem meg, hogy mindet kipróbálom. Abban kérném a segítséged, hogy mivel elég magas vagyok (190cm fölött), melyek azok a gépek, amik a fizikai méretüknél fogva alkalmasak lehetnek, nem lesz a nyakamban a lábam. Az sem jöhet szóba, hogy egy 250-essel kezdjek, majd ha jól megy, jöjjön a nagyobb, mert közel a 40 felé már nem akarok cserélgetni. Inkább egy 600-as körüli gépre gondoltam, amivel kezdőként is (megfelelő önmérséklettel) el lehet boldogulni, de ha a rutin meglesz, akkor is megfelelő lesz. Nem kell, hogy autópályán tudjon 250-el repeszteni, főleg országúton használnám. Nem kell hogy, két főnek kényelmes legyen, mert csak szabad időmben tekeregnék vele egy jót. Nem kell, hogy sok cuccot lehessen rá pakolni, nyaralni a család úgyis kocsival megy. Szóval az alábbiakban gondolkodom: Bandit 600-650, Suzuki GSR600, Suzuki SV650, Yamaha FZ6, Honda Hornet 600, Kawasaki ER-6, Suzuki DL650. Persze nekem kell kipróbálni és dönteni, de a fent leírtak szerint mik között keresgéljek?
Köszönöm!
Tom

 
 

Kedves Tom!
Mivel a Bandit 600/650, az SV650, az FZ6, a Hornet és az ER-6 biztosan szűk lesz neked, a GSR600 pedig a nálad kisebbeknek is elég hajtogatós motor. A Suzuki DL650 V-Strom lesz a nyerő a méreteidnek, illetve én még számolnék a helyedben a Kawasaki Versys 650-nel is. Ezek egyfelől kellemesen erős, de nem ijesztő motorok, magasak, kényelmesek, márészt műszaki oldalról is nehéz beléjük kötni, tartósság szempontjából mindkettő etalon.
Kawasaki Versys 650 - szokni kell a külsejét, de nagyon jó motor
Kawasaki Versys 650 - szokni kell a külsejét, de nagyon jó motor


Üdv:
Nepperűző

Motort vagy robogót venne? Kérdezze a Nepperűzőt!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.