Olasz külső, japán technika, mégsem buktak rá

2015.05.12. 13:36

Miért nem lett akkora sláger itthon a Cagiva Raptor 650?

Tisztelt Nepperűző!

Azzal kezdeném, hogy nem is igazán javításról vagy hibáról kérdezném. Egy egyszerű de mégis sokak részéről megválaszolatlanul hagyott kérdésről lenne szó. Miért nem terjedt el kis hazánkban a Cagiva Raptor 650? Hiszen Suzuki SV blokk és olasz desing. Hogy van ez? Azért kérdezném mert nekem nagyon tetszik de az ismerősök lebeszélnek, de akinek volt ilyen az pedig rá.

Punisher

Kedves Punisher!

Ennek az egyik oka, hogy a Cagiva drágább volt, a másik, hogy nem volt soha akkora kereskedői hálózata, mint a Suzukinak, harmadrészt lényegesen kevesebben tudtak a létezéséről. Ez a három így együtt azt jelenti, hogy sokkal-sokkal kevesebb darab készült belőle. Ezek az okai. Hozzátenném, hogy hosszú távon drágábbra is jön ki a fenntartűsa, mint a blokkjában azonos SV650-é, hiszen a V2-esen kívül nincs nagyon közös alkatrészük, a Suzukihoz viszont minden bokorban találni alkatrészt.

Cagiva Raptor 650
Cagiva Raptor 650

Ha nem töröd rommá, akkor nem lesz vele gond, a kopó-fogyó cuccok nem egyedi darabok, beszerzésük nem jelent gondot, az SV-hez képest pedig a jobb futómű és fék simán eladná még akkor is, ha ronda lenne. De szerencsére nagyon jól néz ki.

Üdv: Nepperűző