Vaskos pénzköteg az ülés alatt?

2015.05.18. 14:18

Szia Nepperűző!

Ha a modernebb és szebb (ez már ízlés dolga) külsőtől eltekintünk, akkor műszakilag, illetve élményfaktorban a CB1000R van-e annyival jobb motor a 900-as Hornetnél, ami indokolja a kb. milliós árkülönbözetet a két motor között a használt piacon?

Üdv: Laci

Kedved Laci!

Ha a szubjektív véleményem érdekel, teljesen felesleges 1,8 milliót fizetni a CB1000R-ért, ha van CB900F Hornet nyolc kilóért, elvégre annyi jobb helye van az egy gurigának, mint egy sérülékeny, lopható, az értékét folyamatosan veszítő motorban. Ugyanakkor a kettő közötti árkülönbség azért nem véletlen, hiszen a jó árú kilencszázasok és a jó árú ezresek között simán van hét-nyolc év, és ennek folyományaként az futásteljesítmények között is jelentős a különbség. Magyarul 900-ast nem kapsz kevés kilométerrel, ezrest viszont igen.

Honda CB900F
Honda CB900F

Az sem vitás, hogy melyik nyer vezetési élményben: az ezres féke és futóműve sokkal jobb, van hozzá ABS, erősebb, pontosabb műszer. Akinek nem okoz gondot a különbözet kiköhögése, az újjal jobban jár.

Honda CB1000R
Honda CB1000R

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.