Mit jelent tíz év egy motornak?

2015.05.20. 15:04

Szia!

A segítségedet kérném. Újrakezdőként, nem túl sok összeg befektetésével szeretnék motort venni. Olvastam a használtmotor vásárlási cikketeket és a Honda CBR600F megigézett, főleg úgy, hogy találtam egyet, 88-as évjárat, igaz sok kilométerrel(kb. 90E), de első tulajtól, rendszeresen szervizelve, karbantartva.

Honda CBR600F a 80-as évek végéről
Honda CBR600F a 80-as évek végéről

Majd egy Suzuki GSX600F is a találati listára keveredett, már az újabb, nem kockalámpás, szintén első tulajtól, némileg kevesebb futással, de 10 évvel fiatalabb és gyakorlatilag azonos árért. Viszonylag sürgősen kellene döntenem pro vagy kontra. Mit tanácsolsz, mit tegyek, vegyek?

Csaba

Suzuki GSX600F a 90-es évek végéről
Suzuki GSX600F a 90-es évek végéről

Kedves Csaba!

Mivel két konkrét darabról van szó, nem általában egy típusról, így nagyon nehéz bármit mondani - ilyenkor jönne az, hogy állapotot veszünk, stb... de a 10 év hatalmas különbség, az majdnem két modellváltásnyi idő. Ez azt jelenti, hogy amikor a Honda már tíz éves volt - akkor a Suzuki még nulla kilométerrel állt a szalonban. Ez pedig olyan jelentős előny, hogy a Suzuki felé billen a mérleg. Tíz év a 90-es évek Magyarországán nagyon durva egy motornak, bármilyen jó is volt eredetileg.

Üdv:

Nepperűző