125-s motor (nem robogó!) városba

2015.06.25. 16:31

Kedves Nepperűző!

125-ös jogosítványom van, és főként városi használatra szeretnék egy 125-ös motort (nem robogót). Tudom, hogy véleményed szerint ezek nem oda valók, hanem jobban megéri a robogó, de mivel idővel szeretnék feljebb lépni, így 125 köbcentivel szeretném begyakroloni a vezetést (váltás stb.) amire lehet, hogy egy fokozatmentes automata robogó nem a legjobb. A költségvetés kb. 300-350 ezer forint. Eddig – az általatok írt cikk alapján – Yamaha TDR125 (2 ütem jó városba?), SR125, illetve a Suzuki TU125, RV 125 (habár ennyiért nem igen van) lettek kiszemelve. Ön melyiket ajánlaná? Előre is köszönöm a válaszát!

László

Suzuki RV125 VanVan
Suzuki RV125 VanVan

Kedves Láaszló!

A TDR125 főleg azért esik ki, mert nem túl gyakori 11kW-os forgalmival. Ha találsz, nyugodtan vegyél, ha együtt tudsz élni a kétüteműség árnyoldalaival, vagyis 4-500 kilométerenként olajat töltögetni, büdösen érkezéssel, a magad után húzott kék csíkkal és nagyobb fogyasztással, akkor jó lesz. Kétüteművel egyébként nagyon jól meg lehet tanulni motorozni.

Yamaha TDR125
Yamaha TDR125

Én mégis a négyüteműek felé lökdösnélek, amik közül mind a három felsoroltad jó választás – amelyikből a legjobb ár-állapot arányút találod, azt vedd meg.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.