125 köbcenti elég lesz nekem?

2015.07.08. 10:01

Kedves Nepperűző!

A-s jogosítványom megszerzése előtt állok, ezen a ponton kicsit tanácstalan lettem az első motorom kiválasztásában. Kezdetben csak B125 jogosítványban gondolkoztam, de mivel motoros múltal nem igazán rendelkeztem, ezért minden képpen vettem volna plussz órákat, inkább csak egy mélyen eltitkolt vágyam volt, hogy egyszer motorra pattanhatok. Így a költség oldaláról nem lett volna nagy különbség, és közben jöttek az ötletek, hogy jó lenne a párommal néha elgurulni valamerre. Ezért döntöttem az A kategoria mellett.

Yamaha YBR125
Yamaha YBR125

Mind ezek mellett első sorban ingázásra használnám a leendő motoromat, így fő szempont a takarékosság és itt bizonytalanottam el. A 125-ösök amiket néztem (Suzuki RV 125 Van Van, Yamaha YBR125) fogyasztásaik elég kedvezőek ingázáshoz. Nem szándékom száguldozni, 110-120 körüli utazó számomra bőven megfelel ha ez két emberrel is tudja a gép. Én 175 cm és 90 Kg vagyok párom 165 cm és 55kg.

Yamaha XJR400
Yamaha XJR400

Stílusában Kawasaki ER-5, Yamaha XJR400 irányvonal ami szimpatikus, de nem zárkózom el a túraenduróktól sem. A költségvetésem sajnos véges, 400e Ft tudnék rászánni most, vagy némi időt, hogy több jöjjön össze.

Előre is köszönöm válaszát.

Kornél

Kedves Kornél!

Sem az VanVan, sem az YBR125 nem fog neked 120-szal utazni, pláne nem utassal. Ha tényleg erre akarod használni, akkor érdemes nagyobbat nézned. Az ER-5 és az XJR400 közül én az ER-t ajánlanám inkább: ha nincs sok motorerő, a két hengerrel élhetőbb az egész. Ráadásul az XJR fenntartása lényegesen macerásabb, hiszen egy ritkább, nálunk nem forgalmazott, bonyolultabb motorról van, míg az ER-5 elég egyszerű szerkezet.

Kawasaki ER-5
Kawasaki ER-5

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.