125 vagy 150 köbcenti?

2015.07.25. 08:39

Kedves Nepperűző,

Robogót szeretnék venni, de nem tudok dönteni két típus között: Piaggio Typhoon 125 2T vagy Piaggio Skipper 150 2T. A Typhoon külsőre jobban tetszik, és (laikusként) úgy gondolom, hogy a ballonos gumik miatt kényelmesebb lehet vele a közlekedés.

A Skipper is tetszik, plusz az 150-es, szóval gondolom jobban megy.

Mászkálni kéne, napi max. 30 km-t. Fontos szempont, hogy élmény legyen vele menni, de 150-esnél nagyobbat nem szeretnék. Használtat vennék mindenképpen, 10 évesnél fiatalabbat. Melyiket ajánlja, esetleg valami mást?

Köszönöm,

Zsombor

Kedves Zsombor!

A 150-esek egy hajszálnyival mennek jobban a 125-ösöknél, igazából csak azért léteznek, mert Olaszországban a 150-essel már fel szabad hajtani az autópályára. Műszakilag egyébként nincs köztük nagy különbség, én azt venném meg, amelyik jobb állapotban van, ha pedig az is mindegy, akkor a Typhoont, mert a ballonos gumi és ez a külső tényleg nagyon állat!

Piaggio Typhoon - ez mondjuk az 50-es, de a 125-ös is pont így néz ki
Piaggio Typhoon - ez mondjuk az 50-es, de a 125-ös is pont így néz ki

Ha bővíteni kell a kört, akkor viszont egyiket sem, és keresnék egy 125-ös négyütemű robogót, és azt venném meg - hogy Honda, Yamaha, Piaggio vagy Kymco, nagyjából mindegy is, ezek mind jó minőségű robogókat gyártanak, nem típusra mennék, hanem állapotra, illetve ami a legfontosabb, hogy legyenek rendben a papírjai.

Üdv:

Nepperűző