Ne nézzek már ki hülyén a motoron!

2015.08.07. 08:16

Tisztelt Nepperűző!

Habár a családban van egy autó, készülök megcsinálni az A1 jogsit, lévén 2-en használjuk az autót menyasszonyommal, és egyszerre nem tudunk vele két irányba menni.

Honda CBR125
Honda CBR125

Szeretnék egy jó, megbízható 125-ös motort, de nem tudom, hogy mi felelne meg a 187 centimhez és a 85 kilómhoz. Fontos szempont lenne, hogy a olyan legyen a motor, amin már nem tűnök túl nagynak. Amit eddig néztem az a honda CBR125, de elsőre ez is elég alacsonynak tűnt.

Hálás lennék a tanácsáért.

Köszönettel:

Twombli

Kedves Twombli!

187 centi és 85 kiló még nem a batár kategória, a 125-ös motor viszont nálad kisebb emberek alatt is kicsinek fog tűnni. Ennek az az oka, hogy 15 lóerőből nehéz csodát csinálni, legalábbis egy normál méretű motor esetében. Az egyszerűség kedvéért most az automata váltós robogókat ne keverjük ide. Tehát ha nagy a motor, lomha lesz. Az új Yamaha YZF-R125 például rendes, full size motor méretű 125-ös, cserébe viszont sokkal kevésbé dinamikus, mint egy kisebb testű gép, mondjuk egy KTM 125 Duke.

A másik, hogy ha nem kis méretű sportmotort keresel, azzal is beljebb leszel - Suzuki RV125 VanVan-on mondjuk nagy emberek is elég jól elfér, de lényegében egy CB125 vagy YBR125 is megfelelőbb a nagy embereknek, ráadásul a sportos formához hiányozni fog a valós sportosság illúziója.

Amúgy meg ha nem kimondottan motorozni akarsz, hanem közlekedni, tényleg a 125-ös robogó a legjobb. Ha meg motorozni, akkor csinálj legalább egy A2-es jogsit, és kinyílik előtted a világ.

Üdv:

Nepperűző